وي درباره مکان دقيق احداث پايگاه جزاير خليج فارس افزود: در صحبتهاي ابتدايي دو جزيره قشم و کيش براي احداث اين پايگاه پيشنهاد شده بود و با توجه به اينکه در محدوده مناطق آزاد هستند بايد سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري با سازمان مناطق آزاد به منظور ايجاد اين پايگاه به تفاهم مشترک برسد.
نصيري ادامه داد: قرار است مسئولان سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري با مديران مناطق آزاد قشم و کيش جلسهاي داشته باشند. زيرا ايجاد دفتر پايگاه در کيش يا قشم منوط به همکاري دو طرف است.
به گفته وي ، هماکنون در جزيره قشم 43 اثر ثبتي و در کيش 130 هکتار شهر تاريخي به عنوان بزرگترين محوطه تاريخي جزاير جنوب وجود دارد و جزيره خارک نيز قديميترين آثار تاريخي را در خود جاي داده است.
مدير پايگاه ميراث فرهنگي جزاير خليج فارس با اشاره به برنامههاي گسترده پايگاه در سه حوزه ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري تصريح کرد: پايگاه در حوزه باستانشناسي، برنامههايي مانند بررسي و شناسايي جزاير و بستر خليج فارس را در دستور کار قرار داده است.
وي افزود: پژوهشهاي هدفمند باستانشناسي جهت پاسخگويي به کيفيت و کميت حضور تمدنهاي مختلف در خليج فارس، تعيين حريم و بازنگري حريمهاي فعلي محوطهها، مطالعه و بررسي معماري و گونهشناسي آثار تاريخي، برنامهريزي جهت شناسايي و ثبت آثار طبيعي و ساماندهي آثار قرار گرفته در محوطههاي تاريخي با رويکرد جذب گردشگر از جمله برنامههاي پايگاه در آينده است.
به گفته نصيري، انجام پروژههاي حفاظتي به منظور حفظ و نگهداري آثار تاريخي و طبيعي، احياي بناهاي تاريخي و تغيير کاربري برخي از آنها، پژوهش در حوزه شهرسازي خليجفارس، احيا و بازسازي بافت شهري و روستايي و تعامل گسترده با سازمانهاي ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استانهاي جنوبي کشور و سازمان حفاظت محيط زيست از ديگر برنامههاي پايگاه است.
M/115
انتهای پیام/